CHP'de yeni Merkez Yönetim Kurulu belli oldu. CHP Hazine ve Maliye Bakanlığından Sorumlu Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe oldu. Yurttaşlar, Yalçın Karatepe'nin hayatını merak etti. Peki, CHP Hazine ve Maliye Bakanlığından Sorumlu Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe kimdir? Kaç yaşında? Aslen nereli? Babası kim? Yalçın Karatepe Alevi mi? Eşi kim? Gibi soruların cevapları haberimizde...

Yalçın Karatepe kimdir?

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (Mülkiye) İktisat bölümünden 1986 yılında mezun oldu. New Orleans Üniversitesi'nde finans alanında doktora eğitimini tamamladı. 2012-2015 yılları arasında Mülkiye'de dekanlık yapmıştır.

Yalçın Karatepe kimdir Yalçın Karatepe'nin babası kim (2)

Farklı televizyon kanallarında ekonomi ve siyaset konulu programlara konuk olarak katılmaktadır. Aynı zamanda CHP Parti Meclis üyesidir. Özgür Özel'in yeni kurduğu Merkez Yönetim Kurulu'nda ise CHP Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Sorumlu Başkan Yardımcısı görevine getirilmiştir.

Dolunay Soysert Kimdir? Kaç Yaşında? Nereli? Eski Eşi Kim? Çocuğu Var Mı? Dolunay Soysert Kimdir? Kaç Yaşında? Nereli? Eski Eşi Kim? Çocuğu Var Mı?

Yalçın Karatepe kimdir Yalçın Karatepe'nin babası kim (1)

Yalçın Karatepe kaç yaşında? 

Karatepe 14 Ekim 1964 doğumlu olup 60 yaşındadır.

Yalçın Karatepe babası kim? 

Yaptığımız araştırmalara göre babası Şükrü Karatape olarak bilinmektedir. Şükrü Karatepe  Türk hukukçu, akademisyen ve eski Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanıdır. 1949'da Kayseri-Erkilet'te doğdu. 1968'de Kayseri Lisesi'nden, 1973'te Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra, bir süre avukatlık ve iş müfettişliği görevlerinde bulundu. Daha sonra Ege Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde asistanlığına başlayıp, 1983 yılında siyaset bilimi doktoru ve 1989 yılında da aynı üniversitede Anayasa doçenti oldu. 1994'e kadar Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde Kamu Yönetimi Bölümü Başkanlığı görevini yürüttü.

Doç. Dr. Şükrü Karatepe, 27 Mart 1994 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Refah Partisi listesinden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiştir.

Ancak babasının Şükrü Karatepe olduğuna dair net bir bilgi bulunmamaktadır. Soyadı benzerliği de olabilir.

Yalçın Karatepe aslen nereli?

Yalçın Karatepe aslen Malatyalıdır.

Yalçın Karatepe alevi mi?

Yalçın Karatepe'nin Alevi olup olmadığına dair kamuya açık bir bilgi bulunmamaktadır.

Yalçın Karatepe eşi çocukları kimdir?

Yalçın Karatepe'nin eşi Özge Karatepe'dir. Yalçın Karatepe'nin iki çocuğu vardır; isimleri Ada ve Ece'dir.

Kaynak: Haber-Hatice Zeybek