Bu akşam TLC ekranlarına gelecek olan Zafer Bizimdir (We Are Marshall) filmi araştırılmaya başlandı. Filmin konusu, oyuncuları, nerede çekildi, gibi soruların detayları araştırılıyor. İşte film ile ilgili detaylar...

Zafer Bizimdir (We Are Marshall) filminin konusu nedir?

14 Kasım 1970 akşamı, Marshall Üniversitesi tarafından Thundering Herd futbol takımını East Carolina University Pirates'e karşı 17-14 mağlup olduktan sonra Huntington, Batı Virginia'ya geri götürmek için kiralanan bir McDonnell Douglas DC-9 olan Southern Airways Flight 932 , Batı Virginia'daki Ceredo'daki Tri -State Havalimanı'ndaki pistin sadece bir mil uzağındaki bir sırttaki ağaçları kesti ve yakındaki bir dereye çarparak gemideki 75 kişinin tamamını öldürdü.

Zafer Bizimdir (We Are Marshall) Filminin Konusu Nedir Oyuncuları Kimlerdir Film Nerede Ve Ne Zaman Çekildi (2)

Ölenler arasında 37 oyuncu da yer alıyor; baş antrenör Rick Tolley ve koçluk kadrosunun beş üyesi; Marshall'ın atletik direktörü Charles E. Kautz; takım atletik antrenörü Jim Schroer ve asistanı Donald Tackett; spor bilgi direktörü ve radyo oyun bazında spiker Gene Morehouse; 25 güçlendirici ; ve beş mürettebat üyesi.

Trajedinin ardından, Üniversite Başkanı Donald Dedmon futbol programını süresiz olarak askıya alma fikrine sıcak bakıyor ancak sonunda Marshall öğrencilerinin ve Huntington sakinlerinin ve özellikle de kaçamayan birkaç futbolcunun ricasıyla konuyu yeniden değerlendirmeye ikna edildi. Nate Ruffin liderliğinde. Dedmon, Jack Lengyel'i baş antrenör olarak işe alır ve Jack Lengyel, Red Dawson'ın (önceki koçluk ekibinin hayatta kalan iki üyesinden biri) yardımıyla, umutlarının çoğunu Batı Virginia Üniversitesi Dağcılarına kaptırmasına rağmen nispeten kısa bir sürede takımı yeniden inşa etmeyi başarır. Dedmon Kansas City'ye gider ve burada NCAA'ya birinci sınıf öğrencilerinin üniversite futbolu oynamasını yasaklayan kuralından (futbol ve basketbol hariç tüm sporlar için 1968'de kaldırılmış olan ve 1972'de bu sporlar için kalıcı olarak kaldırılacak olan bir kural) feragat etmesi için yalvarır.) Dedmon zaferle döner.

Zafer Bizimdir (We Are Marshall) Filminin Konusu Nedir Oyuncuları Kimlerdir Film Nerede Ve Ne Zaman Çekildi (1)

Yeni takım çoğunlukla geri dönen 18 oyuncudan (üç üniversite, 15 ikinci sınıf öğrencisi) ve diğer Marshall spor programlarından gelen sporculardan oluşuyor. "Young Thundering Herd", deneyim eksiklikleri nedeniyle ilk maçını Morehead State Eagles'a 29-6 yenildi . Bu yenilgi, maçın ilk maçında sakatlanan Dawson ve Ruffin'in omuzlarına ağır bir yük bindirdi. Herd'ün kaza sonrası ilk zaferi, sezonun ilk iç saha maçında Xavier Üniversitesi'ne karşı kazandığı 15-13 galibiyetti. Zaferden saatler sonra kederli Koç Dawson, Herd'ün kazadan bu yana kazandığı ilk galibiyete inanamayarak takımın soyunma odasında kalır. Şaşkınlığını paylaşan ve stadyumu terk etmek istemeyen Marshall taraftarlarının hâlâ dolu olan stadyumuna doğru yürüyor.

Zafer Bizimdir (We Are Marshall) Filminin Konusu Nedir Oyuncuları Kimlerdir Film Nerede Ve Ne Zaman Çekildi (3)

Filmin kapanış jeneriğinde filmin ana karakterlerinin her birinin geleceğini öğreniyoruz: Koç Jack Lengyel, Koç Dawson, Nate Ruffin, Reggie Oliver, Başkan Dedmon, Keith Morehouse ve diğerleri; ve trajediyi takip eden yıllarda Marshall futbolunun nihai başarısı.

Zafer Bizimdir (We Are Marshall) filmi fragmanı Youtube

Zafer Bizimdir (We Are Marshall) filminin oyuncuları kimler?

Zafer Bizimdir filminin oyuncuları şunlardır:

  • Matthew McConaughey
  • Matthew Fox, William 
  • Ian McShane 
  • Anthony Mackie
  • Ocak Jones Carole 
  • Kimberly Williams
  • Brian Geraghty 
  • David Strathairn 
  • L. Warren Young
  • Arlen Escarpeta
  • Annie Cantrell 
  • Mike Pniewski 
  • Robert Patrick
  • Georgia Valisi

Zafer Bizimdir (We Are Marshall) filmi nerede ve ne zaman çekildi?

We Are Marshall'ın çekimleri 3 Nisan 2006'da Huntington, Batı Virginia'da başladı ve Atlanta, Georgia'da tamamlandı . Filmin galası 12 Aralık 2006'da Huntington'daki Keith-Albee Tiyatrosu'nda yapıldı; diğer özel gösterimler ise Pullman Meydanı'nda yapıldı . Film 22 Aralık 2006'da ülke çapında gösterime girdi.