Bakan Mehmet Özhaseki istifasını duyurdu! Bakan Mehmet Özhaseki istifasını duyurdu!

AK Parti'de hareketlilik devam ediyor. Şimdide AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu görevden alındı. Vatandaşlar Delioğlu'nun neden görevden alındığını araştırmaya başladı. Ali İhsan Delioğlu kimdir neden görevden alındı? Tüm soruların cevapları haberimizde...

Ali İhsan Delioğlu neden görevden alındı?

AK Parti'de değişim devam ediyor. Şanlıurfa İl Başkanı olan Ali İhsan Delioğlu'nun neden görevden alındığı araştırılıyor. 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi, Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu'nun mevsimlik işçilerle ilgili sarf ettiği sözler nedeniye  Şanlıurfalıların tepkisini çektiği ve Ak Parti'nin Şanlıurfa'da büyük bir hezimet yaşadığı bildirildi. 

Delioğlu yerel bir televizyon kanalında mevsimlik tarım işçilerinin başka bir şehre gidip çalışmasının normal olduğunu ifade ederek "Gayet normal. Hatta siz bu mevsimlik tarım işçisi sorsanız, bunların artık yaşam biçiminin bu olduğunu görürsünüz. Mevsimlik tarım işçilerinin problemi buradan oraya çalışmaya gitmek değil. Mevsimlik tarım işçilerinin problemi, gittikleri yerde şartların biraz zor olması. Oradaki şartların düzeltilmesini istiyor bu insanlar. Yoksa bunların çoğu bu şekilde yaşamaya artık bir yaşam biçimi olarak hatta kendilerine tatil olarak görenler var. Alıp çoluk çocuğunu oraya gidenler var." diye konuştu.

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu neden görevden alındı?

Ancak, işçilerin gittikleri yerlerde yaşadıkları zorlukları dile getirmeleri üzerine tepki almıştı. Bu sözlerini arkasında durduğunu belirten Delioğlu özür dilemiyeceğini ifade etti. Delioğlu "Söylediğim her şeyin kelimesi kelimesine arkasındayım. Orada özür dilenecek bir şey yok" dedi.

Kendisinin de tarım işçilerinden farkı olmadığını söyleyen Ali İhsan Delioğlu  "Ben işçi emeklisiyim, bütün hayatım çalışmakla geçti. Partimin bana tahsis ettiği araç olmasa, benim kendi şahsi aracım yok. Ben öyle toplumdan ve işçilerden çok uzak biri değilim. İşçilerin ve bu memleketin garip gurebalarının neler yaşadığını kimse benden daha iyi bilemez. Hele hele yeniden ortaya çıkıp, Urfa'yı değiştireceğini iddia edenlerin geçmişte bu insanların yüzüne bile bakmadığını bilerek ancak bu eleştirilere güler geçerim. Orada ne konuştuğum ortadadır" diye konuştu.

Peki, kim bu Ali İhsan Delioğlu gelin bakalım...

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu neden görevden alındı?-1

Ali İhsan Delioğlu kimdir?

Ali İhsan Delioğlu Türk siyasetinin önemli isimlerinden biridir. Siyasetçi ve aynı zamanda akademisyen olarak bilinen Delioğlu 1966 yılında Şanlıurfa'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Şanlıurfada tamamlayan Delioğlu, Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi ve Mahalli İdareler Yönetimi bölümünden mezun oldu. 

1991 yılında Yeniden Refah Partisi'nde Gençlik Komisyonlarında görev almasıyla siyasi hayatına adımını attı. 2001 yılında AK Parti'nin kurulmasıyla birlikte AK Parti'ye üye olarak İl Başkan adayı oldu. 22 Temmuz 2007 seçimlerinde AK Parti SKM başkanlığı, 12 Haziran 2011 seçimlerinde SKM Başkan yardımcılığı görevlerini devraldı. Şimdide Türkiye Judo Fedarasyonu Yönetim Kurulu üyesi ve Şanlıurfa ilinde faaliyet gösteren Judo İhtisas Gençlik ve Spor Kulübünün Başkanı olarak görevini sürdürüyor.  

2 Ağustos 2023 yılında AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı olarak atanan Delioğlu bugün itibariyle görevden alındı.

Ayrıca Delioğlu evli ve 4 çocuk babasıdır.

Kaynak: Haber Merkezi