Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş Burak Bekiroğlu'nun kendisini tehdit ettiğini iddia etmesi üzerinde sosyal medya platformlarında ve arama motorlarında sıkça aratılan isimlerden biri olan Burak Bekiroğlu'nun hayatı ve biyografisi araştırılıyor. Peki, Burak Bekiroğlu kimdir? Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş'i tehdit mi etti? Detaylar haberimizde...

Burak Bekiroğlu kimdir?

Burak Bekiroğlu,  önceki seçimlerde Cumhur İttifakı’nı savunan ve Bekiroğlu Hukuk Bürosu’nda çalışan bir avukattır. Özellikle terör örgütü FETÖ’ye karşı yürüttüğü kararlı mücadelelerle tanınmış ve sosyal medyada etkileyici paylaşımlar yapmaktadır.  Geniş bir takipçi kitlesine sahip olan Bekiroğlu hukuki kariyerini Hukuk Bürosu’nda sürdürmektedir. Hakkında çok fazla detay bulunmamaktadır.

Burak Bekiroğlu Kimdir (2)

Burak Bekiroğlu Ayşe Ateş'i tehdit mi etti?

Ayşe Ateş, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Yılmaz Tunç'tan yardım istedi. Ankara’da 30 Aralık 2022 günü düzenlenen suikast sonucu eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in hayatını kaybetmesinin ardından, eşi Ayşe Ateş, tehditlerin sürdüğünü ve tehditlerde bulunan Burak Bekiroğlu hakkında neden işlem yapılmadığını sorguladı. Burak Bekiroğlu, Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’i etiketleyerek sosyal medya hesabından, “Bak sakın ama sakın diyorum, seni uyarıyorum. Senin çok sevdiğin Fetullah Gülen’in İstişare Kurulu Üyesi olan Mustafa Özcan talimatıyla suikast düzenlenen Sinan Ateş’e yönelik bu eylemin kimler ve neden gerçekleştirildiğini bilmene rağmen işi mecrasından çıkartmaya yönelik çalışma yaparak olayı Ülkü Ocaklarına ve Milliyetçi Hareket Partisine teşmil etmeye kalkmanı kabul etmiyorum. Sana geçit yok Estetikli. O golü tüm aptallara atarsın ama bana atamazsın” ifadelerini kullandı.

Ayşe Ateş, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya çağrıda bulunarak, Burak Bekiroğlu’nun kendisini hedef göstererek tehdit içerikli açıklamalarda bulunduğunu belirtti. Ayşe Ateş, “Bugüne kadar bu memleketin adalet arayan kadınlarını hor gördüğünüz, aşağıladığınız, tehdit ettiğiniz, sindirdiğiniz yeter! Size boyun eğmeyeceğim! Burak Bekiroğlu olaydan yeni haberdar olan vatandaşlarımıza karşı ‘Ben ne dedim ki Ayşe Ateş benimle ilgili paylaşım yaptı?’ fotoğrafı vermek için sildiğin bu paylaşımların hesabını yargı önünde vereceksin. Paylaşım silerek yargıdan kurtulmak yok. Bu saatten sonra kimi nereye gömeceğini bu ülkenin şerefli savcılarına anlatırsın. Sayın Bakanlarım dikkatinize sunuyorum, Burak Bekiroğlu isimli şahıs, kamuoyuna, Ankara’nın göbeğinde güpegündüz işlenen bu menfur cinayetin emrini kimlerin verdiğini isim isim sayıyor. Beni hedef göstererek tehdit içerikli açıklamalarda bulunuyor” şeklinde konuştu.

Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, tehditler nedeniyle Adalet Bakanı Tunç ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya çağrıda bulundu. Ayşe Ateş, “Eşim için işletilen süreç bana da işletiliyor. Her an öldürülme tedirginliğiyle yaşamaktan bıktık! Artık bunlara ‘Dur!’ deyin. Size yalvarıyorum: Bu ülkede ikinci bir ‘Kırmızı Pazartesi’ yaşanmasına izin vermeyin. Çocuklarımı yetim bırakmayın.” dedi

Burak Bekiroğlu kaç yaşında aslen nereli?

Sosyal medya platformlarında özellikle Twitter yani X platformunda dikkatleri üzerine çeken isim Burak Bekiroğlu 47 yaşındadır ve Ankara doğumludur.

Burak Bekiroğlu Kimdir (3)

Burak Bekiroğlu neden gündemde?

Bekiroğlu X platformundan paylaşmış olduğu yazılarla gündem oldu. Paylaştığı yazılar şu şekilde.

Salihli Kaymakamı Ali Güldoğan kimdir? Nerelidir? Salihli Kaymakamı Ali Güldoğan kimdir? Nerelidir?

Burak Bekiroğlu Kimdir (1)

Kaynak: Haber Merkezi