Başrollerini Mel Gibson , Julia Roberts ve Patrick Stewart'ın paylaştığı , Brian Helgeland'ın orijinal senaryosu, dünyadaki birçok olayın hükümet komploları tarafından tetiklendiğine inanan eksantrik bir taksi şoförü veonun hayatına dahil olan Adalet Bakanlığı avukatını konu alıyor. Komplo Teorisi (Conspiracy Theory) filminin konusu nedir? Gibi soruların detayları haberimizde...

Komplo Teorisi (Conspiracy Theory) filminin konusu nedir?

New Yorklu taksi şoförü ve komplo teorisyeni Jerry Fletcher, fikirlerini sürekli olarak ABD Adalet Bakanlığı'nda avukat olan Alice Sutton'a açıklıyor . Bir zamanlar onu bir gasptan kurtardığı için onunla dalga geçiyor, ancak evinde onu gözetlediğinden habersiz. Kendi işi babasının cinayetinin gizemini çözmektir. Her yerde şüpheli faaliyetler gören Jerry, bazı adamların CIA çalışanı olduğunu tespit eder, onları bir binaya kadar takip eder ve yakalanır. Sorgulayıcı Jerry'ye LSD enjekte ediyor ve onu işkence kullanarak sorguluyor. Jerry korkunç halüsinasyonlar, geriye dönüşler yaşar, paniğe kapılır ve sorgulayıcıyı burnunu ısırıp tekmeleyerek etkisiz hale getirerek kaçmayı başarır.

Komplo Teorisi (Conspiracy Theory) Filminin Konusu Nedir Oyuncuları Kim Ne Zaman Çekildi (3)

Daha sonra tekrar yakalandıktan sonra Jerry bir hastane yatağına kelepçelenir ve uyuşturucunun etkisiyle uykuya zorlanır. Alice ziyarete gelir ve Jerry onu çizelgesini yan yataktaki suçluyla değiştirmeye ikna eder, yoksa sabaha ölecektir. Alice ertesi gün geri döndüğünde, suçlu iddiaya göre kalp krizinden ölmüştür. Burnu bandajlı olan CIA psikiyatristi Dr. Jonas liderliğindeki CIA, FBI ve diğer kurumlar oradadır. Bu sırada Jerry kalp krizi taklidi yapar ve Alice'in yardımıyla tekrar kaçar. Alice ve FBI Ajanı Lowry, Jerry'nin kişisel eşyalarını incelerken CIA gelir ve her şeye el koyar. Lowry'nin kendisiyle çalışma teklifini reddeder ve arabasına döndüğünde Jerry'nin arka koltukta saklandığını görür. Hastaneden ayrılırlar ve Jerry'nin dairesine giderken Jerry, muhtemelen birisinin onu takip ettiğini açıklar. Bir araba kovalamacasından kaçınmaya çalışan Alice, şerit değiştirir ve durur, birinin Lowry olduğunu öğrenir. Ona verecek daha fazla bilgi alana kadar onu onu terk etmeye ikna eder ve o da uzaklaşır. Jerry'nin iyi korunan dairesine girerler ve burada Jerry, hazırladığı komplo haber bültenini ona anlatır.

Komplo Teorisi (Conspiracy Theory) Filminin Konusu Nedir Oyuncuları Kim Ne Zaman Çekildi (1)

Alice tam da Jerry'nin deli olduğuna karar verdiği sırada bir SWAT ekibi içeri girer. Jerry her şeyi ateşe verir ve onlar da ayrıntılı gizli gizli kapı çıkışından geçerek oradan ayrılırlar. Aşağıdaki odanın duvarında hem Alice'in atının üzerinde hem de Ravenswood Üretim İstasyonunun üçlü bacalarının resmedildiği büyük bir duvar resmi var . Jerry'nin dairesi yanarken Jerry ve Alice şüphe uyandırmamak için itfaiyeci kılığına girerek kaçarlar. İkili, Jerry'nin yanlışlıkla onu izlediğini ortaya çıkardığı dairesine gider. Bunu duyan Alice onu dışarı atar. Aşağıdaki sokakta Jerry, onun yerini belirleyen Lowry ve ortağıyla yüzleşir ve onları ona zarar vermemeleri konusunda silah zoruyla uyarır. Bir kitapçıya kadar takip edildikten sonra Jerry, ajanların siyah helikopterlerden aşağıya indiğini ve bir tiyatro salonunda saklandığını ve "Bomba!" diyerek paniğe neden olarak kaçtığını görür.

Komplo Teorisi (Conspiracy Theory) Filminin Konusu Nedir Oyuncuları Kim Ne Zaman Çekildi (2)

Alice, Jerry'nin posta listesindeki herkesi arar ve biri dışında hepsinin yakın zamanda öldüğünü öğrenir. Jerry, onu ofisten çıkarmak için bir hileye başvurur ve ardından onu izleyen ajanları hareketsiz bırakır. Kaçışları sırasında ona ilk görüşte aşık olduğunu , ardından duygularını bir kenara atınca metroya binerek kaçtığını söyler. Posta listesinde hayatta kalan son kişiyi görmeye gider ve onun Jonas olduğunu öğrenir. Ona, Jerry'nin Dr. Jonas tarafından suikastçı olmak için geliştirilen teknikler kullanılarak beyninin yıkandığını ve yalnızca Jerry'nin tanımlayabileceği başka bir taraf tarafından çalındığını söyler. Ayrıca Jerry'nin babasını öldürdüğünü iddia ediyor. Kendisine buluşması için mesaj gönderen Jerry'nin bulunmasına yardım etmeyi kabul eder. Önceden ayarlanmış bir araba transferiyle onları takip eden ajanlardan kurtulur ve onu babasının Connecticut'taki özel at ahırlarına götürür . Bu sırada Alice, Jonas'ın telefonunu takip edebilmesi için gizlice ofisini arar. Jerry, ahırda babasını öldürmek için gönderildiğini ancak bunu yapamayacağını ve onun yerine onun arkadaşı olduğunu anladığını hatırlıyor. Jerry, Alice'e, babası başka bir suikastçı tarafından öldürülmeden önce ona göz kulak olacağına söz verdiğini söyler. Jonas'ın adamları Jerry'yi yakalar, Alice'in hiyerarşik amirini öldürür ve onu öldürmeye ya da yakalamaya çalışır ancak başarılı olamaz.

Komplo Teorisi (Conspiracy Theory) Filminin Konusu Nedir Oyuncuları Kim Ne Zaman Çekildi (4)

Kaçan Alice, Lowry'yi Jonas'la tanıştığı ofislere getirir ve orada boş olduğunu görürler. Daha sonra onu silah zoruyla FBI'dan değil, "diğer teşkilatları izleyen gizli bir teşkilattan" olduğunu itiraf etmeye zorluyor. Jonas'ı ortaya çıkarmak ve durdurmak için farkında olmadan Jerry'yi kullandıklarını söylüyor. Alice, Ravenswood Üretim İstasyonuna gider ve yan tarafta bir akıl hastanesi görür. Orada bir havalandırma deliğinden Jerry'yi duyuyor ve onunla konuşuyor ve rüşvet verdiği bir görevli ona kullanılmayan bir kanadı gösteriyor. İçeri girer ve Jerry'yi bulur. Jonas onları yakalarken Lowry adamlarıyla birlikte gelir ve Jonas'ın adamlarına saldırır. Jerry, Jonas'ı boğmaya çalışır ancak Jonas tarafından su altından vurulur. Bayıldıktan sonra bilinci yerine gelen Alice, Jonas'ı on bir kez vurur. Jonas'ı öldürdükten sonra Alice, Jerry'ye ambulansla götürülmeden önce onu sevdiğini söyler. Bir süre sonra kederli Alice, Jerry'nin mezarını ziyaret eder ve ona verdiği iğneyi bırakır. Babasının öldürülmesinden sonra binmeyi bıraktığı ata binmeye geri döner. Gizli teşkilat tarafından ölümü ve cenazesi sahte olan Jerry, Lowry ile birlikte arabadan Alice'i izlerken, Jonas'ın diğer tüm denekleri yakalanana kadar onunla iletişim kurmama konusundaki anlaşmasını yerine getirir. " Can't Take My Eyes Off You " şarkısını söyleyerek uzaklaşırlarken Alice, Jerry'nin "mezarına" bıraktığı iğneyi eyerine iliştirilmiş olarak bulur ve sürmeye devam ederken gülümser.

Komplo Teorisi (Conspiracy Theory) filminin fragmanı

Komplo Teorisi (Conspiracy Theory) filminin oyuncuları kim?

Filmin oyuncuları şunlardır:

  • Mel Gibson Jerry Fletcher rolünde
  • Julia Roberts Alice Sutton rolünde
  • Patrick Stewart Dr.Jonas rolünde
  • Ajan Lowry rolünde Cylk Cozart
  • Steve Kahan Bay Wilson rolünde
  • Terry Alexander Flip rolünde
  • Pete Koch İtfaiye Kaptanı rolünde
  • Dean Winters Cleet rolünde
  • Alex McArthur Alaycı rolünde
  • Avukat olarak Kenneth Tigar
  • Sean Patrick Thomas Gözetim Operatörü olarak
  • Joan Lunden TV Spikeri olarak

Komplo Teorisi (Conspiracy Theory) filmi ne zaman çekildi?

Film 1997'nin ilk aylarında çekilmeye başlamış olup 8 Ağustos 1997'de vizyona girmiştir.