Öykü Gürman 2008 yılında ikiz kardeşi Berk ile beraber söylediği "Evlerinin Önü Boyalı Direk" adlı şarkıyla ünlenmiştir. Oyunculukta da başarılar elde eden, birçok dizi ve filmde yer alan Gürman "Sen Anlat Karadeniz" dizisindeki Asiye Kaleli karakteriyle hafızalara kazınmıştır. Peki, Öykü Gürman kimdir? Nereli ve kiminle evlendi?

Oyku Gurman Kimdir 2

Öykü Gürman Kimdir?

Öykü Gürman, 4 Ağustos 1982'de İstanbul'da dünyaya gelen Türk pop ve Flamenko şarkıcısı ve oyuncudur. Müzik kariyerine 2007 yılında ikiz kardeşi Berk ile birlikte kurduğu "Öykü ve Berk" adlı grupla başlamıştır. Akdeniz ve Arap müziğini beraber harmanlayarak kendine özgü bir tarz oluşturmuştur. Grup 2010 yılında sona erse de Gürman solo kariyerine devam etmektedir. "Evlerinin Önü Boyalı Direk", "Gitme", "Kader" ve "Unut Beni" gibi şarkılarıyla tanınan sanatçı aynı zamanda birçok dizi ve filmde de rol almıştır. Başlıca dizi ve filmleri arasında Sen Anlat Karadeniz (2018-2021), Alparslan: Büyük Selçuklu (2022-2023), Aşk Zamanı (2015) ve Panzehir (2014) yer almaktadır. Şu anda ise Sen Türkülerini Söyle adlı yarışma programında jürilik yapmaktadır.

Öykü Gürman Nereli?

4 Ağustos 1982'de İstanbul'da doğmasına rağmen ailenin kökleri Trabzon'a dayanmaktadır. Bazı kaynaklarda Konya'da doğduğu da belirtilse de bu bilgi netlik kazanmamıştır. Kendisi birçok röportajında Trabzon'a olan sevgisini ve bağını dile getirmiştir.

Öykü Gürman Kaç Yaşında?

Öykü Gürman, 4 Ağustos 1982 tarihinde doğmuştur. 2024 yılı itibariyle 41 yaşındadır. Ayrıca 1.69 boyunda ve 53 kg ağırlığında olan Gürman, Aslan burcudur.

Oyku Gurman Kimdir 3

Öykü Gürman Kiminle Evli?

Öykü Gürman, 20 Ekim 2023 tarihinde Azerbaycanlı iş insanı Fatih İçmeli ile evlenmiştir. Nikah töreni Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de gerçekleşmiştir. Ünlü şarkıcı daha önce 2015 yılında Yavuz Bingöl ile evlenmiş ve 2016 yılında boşanmıştır. Bu evlilikten Türkü Sinem Bingöl adında bir kızı vardır. Öykü Gürman eşi Fatih İçmeli ile 6 yıldır birliktedir.

Fatih İçmeli Kimdir?

Fatih İçmeli, İstanbul doğumlu olmasına rağmen aslen Elazığlıdır. Eğitimini Maltepe Lisesi'nde tamamladıktan sonra Anadolu Üniversitesi'nde lisans eğitimini bitirmiş ve kariyerine turizm, gıda ve inşaat sektörlerinde devam etmiştir.

Öykü Gürman, 2022 yılının Ocak ayında Paris'te verdiği bir konser sırasında sevgilisi Fatih İçmeli'den evlenme teklifi almıştır. Bu teklifin ardından çift nişanlanmıştır. Başarılı şarkıcı, kış aylarında yaptığı bir röportajda "Yazın evlenmeyi planlıyoruz. Henüz kesin bir tarih belirlemedik, ancak konser ve iş programımıza göre yazın İstanbul'da evleneceğiz." ifadelerini kullanmıştır.

Fatih İçmeli Ne İş Yapar?

Öykü Gürman kimdir sorusuna ek olarak eşinin mesleği de kullanıcılar tarafından merak konusu olmuştur. Maltepe Lisesi'nden mezun olan Fatih İçmeli, lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi'nde tamamladıktan sonra profesyonel kariyerine başlamıştır. Turizm, gıda ve inşaat sektörlerinde faaliyet göstermektedir.

Oyku Gurman Kimdir 4

Öykü Gürman Kaç Kez Evlendi?

Öykü Gürman, bugüne kadar 2 kere evlilik yapmıştır. İlk evliliğini 4 Ağustos 2015 tarihinde oyuncu Yavuz Bingöl ile gerçekleştirmiştir. Bu evlilikten Türkü Sinem Bingöl adında bir kızı dünyaya gelmiştir. Fakat çift, 15 Nisan 2016 tarihinde yollarını ayırmıştır. Gürman, ikinci evliliğini ise 20 Ekim 2023 tarihinde reklamcı Fatih İçmeli ile Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yapmıştır. Kendisi şu anda Fatih İçmeli ile mutlu bir şekilde evliliğini sürdürmektedir. Peki, Öykü Gürman kaç çocuğu var? İsmi nedir?

Öykü Gürman Eski Eşi Kim?

İlk evliliğini 2015 yılında oyuncu Yavuz Bingöl ile gerçekleştirmiştir. Bu evlilikten bir çocukları olmuştur. Çift, 2016 yılında boşanmıştır.

Oyku Gurman Kimdir 5

Öykü Gürman’ın Çocuğu Var Mı?

Öykü Gürman'ın tek çocuğu vardır. 2015 yılında Yavuz Bingöl ile yaptığı ilk evliliğinden Türkü Sinem Bingöl adında bir kızı dünyaya gelmiştir. 2023 yılında Fatih İçmeli ile olan ikinci evliliğinden ise herhangi bir çocuğu bulunmamaktadır.

Öykü Gürman Hangi Şarkıyla Ünlü Oldu?

Öykü Gürman, 2008 yılında ikiz kardeşi Berk Gürman ile birlikte YouTube'a yükledikleri "Evlerinin Önü Boyalı Direk" şarkısıyla tanınmıştır. Bu şarkı, o dönemde büyük bir popülerlik kazanmış ve milyonlarca kez izlenmiştir. Şarkının başarısı sonrasında Öykü ve Berk Gürman, 2009 yılında "Geceler Düşman" ve 2010 yılında "Seni Ben Unutmak İstemedim Ki" adında iki albüm daha çıkarmıştır. Ancak "Evlerinin Önü Boyalı Direk" şarkısı, Öykü Gürman'ın kariyerindeki en önemli dönüm noktası olarak kabul edilir ve hala en çok bilinen şarkılarından biridir.

Atabey: Musa'nın asası bende! Manisa'dan geldi! Atabey: Musa'nın asası bende! Manisa'dan geldi!

Bu haberimizde sizler için Öykü Gürman kimdir sorusunu detaylarıyla araştırdık.

Editör: Gulce Editor