Brad Pitt ve Morgan Freeman gibi dünya sinemasına damga vurmuş oyuncuların yer aldığı Yedi ya da orijinal adıyla Seven filmi izleyiciler tarafından çok fazla merak ediliyor. Bugün Beyaz TV ekranlarında saat 21.30'da yayınlanacak olan filmi sizler için araştırdık.

Korku türünde olan film kendi kategorisinde dünyanın en iyi fimleri arasında gösteriliyor. Bu kadar sevilmesi nedeniyle film hakkında çok fazla soru da soruluyor. Bizde Yedi filminin konusu ne, oyuncuları kimler ve film nerede çekildi sorusuna sizler için cevap arayacağız.

Yedi (Seven) filminin konusu ne?

Yedi filmi hakkında en çok sorulan soru filmin konusunun ne olduğu sorusu. Yedi filminin konusu şöyledir;

Şiddet suçları ve yolsuzlukla boğuşan isimsiz bir şehirde, hayal kırıklığına uğramış polis dedektifi William Somerset emekliliğine bir hafta kalmıştır. Eşi Tracy ile birlikte şehre yeni taşınan genç, çabuk sinirlenen, idealist dedektif David Mills ile ortaktır.

Pazartesi günü Somerset ve Mills, midesi patlayıp ölünceye kadar yemek yemeye zorlanan obez bir adamı araştırırlar. Dedektifler bir duvara yazılmış "oburluk" kelimesini bulurlar. Somerset, bu vakanın son soruşturması için çok aşırı olduğunu düşünerek yeniden atanmak ister ancak talebi reddedilir. Ertesi gün, vücudundan bir pound (0,45 kg) et kesilmeye zorlanmış başka bir kurban bulunur; olay yeri "açgözlülük" olarak işaretlenmiştir.

Seven(Yedi̇) Fi̇lmi̇ni̇n Konusu Ne (1)

Olay yerindeki ipuçları Somerset ve Mills'i bir deri bir kemik kalmış ve yatağa bağlanmış halde buldukları uyuşturucu satıcısı bir oğlancı olan tembel kurbana götürür. Fotoğraflar kurbanın tam bir yıl boyunca bağlı kaldığını ortaya çıkarır. Somerset cinayetlerin Hıristiyanlığın yedi ölümcül günah kavramına dayandığını tahmin eder.

Tracy, Somerset'i kendisi ve Mills ile akşam yemeğini paylaşmaya davet ederek dedektiflerin karşılıklı düşmanlıklarının üstesinden gelmelerine yardımcı olur. Cuma günü Tracy, şehirde başka tanıdığı olmadığı için Somerset ile özel olarak görüşür.

Özellikle hamile olduğunu öğrendikten sonra oraya taşınmaktan duyduğu mutsuzluğu dile getirir ve şehrin çocuk yetiştirmek için uygunsuz bir yer olduğuna inanır. Somerset, eski kız arkadaşını benzer nedenlerle çocuğunu aldırmaya ikna etmiş ve o zamandan beri pişman olduğu için Tracy'ye sempati duymaktadır; Tracy'ye Mills'e sadece çocuğu doğurmak istiyorsa haber vermesini tavsiye eder.

Mills'in bir sözü Somerset'e kütüphanelerde yedi ölümcül günaha dayanan kitapları kontrol edenleri araştırması için ilham verir ve ikiliyi John Doe'nun dairesine götürür. Doe beklenmedik bir şekilde eve döner ve Mills tarafından takip edilir. Doe, Mills'i bir levye ile vurarak etkisiz hale getirir ve silah zoruyla alıkoyar, ancak onu canlı bırakmayı seçer ve kaçar.

Seven(Yedi̇) Fi̇lmi̇ni̇n Konusu Ne (2)

Polis, Doe'nun dairesini araştırır ve büyük miktarda nakit para, Doe'nun yüzlerce not defteri ve bazı kurbanlarının fotoğraflarını bulur; önbellekte Somerset ve Mills'in tembellik suç mahallinde davetsiz bir gazeteci olduğuna inandıkları bir kişi tarafından çekilmiş görüntüleri de vardır. Doe daireyi arar ve Mills'e duyduğu hayranlıktan bahseder.

Cumartesi günü Somerset ve Mills, silah zoruyla tutulan bir adam tarafından özel yapım, bıçaklı bir straponla tecavüze uğrayan dördüncü kurban lust'u araştırır. Ertesi gün, Doe'nun yüzünün şeklini bozduğu bir model olan gurur kurbanı bulunur.

Güzelliği olmadan yaşayamayan Doe intihar etmiştir. Somerset ve Mills polis merkezine dönerken Doe kanlar içinde gelir ve teslim olur. Mills ve Somerset ona kıskançlık ve gazap kurbanlarını bulacakları gizli bir yere kadar eşlik etmezlerse, duruşmasında delilik iddiasında bulunmakla tehdit eder ve cezadan kurtulma ihtimali vardır.

Yolculuk sırasında Doe, Tanrı'nın kendisini günahın yaygınlığı ve günaha karşı ilgisizlik hakkında bir mesaj vermek için seçtiğine inandığını söyler. Kurbanları için pişmanlık duymayan Doe, şok edici cinayetlerin toplumu kendisine dikkat etmeye zorlayacağına inanmaktadır.

Doe dedektifleri bir teslimat kamyonetinin yaklaştığı uzak bir yere götürür. Somerset, şoförüne Mills'e belirli bir zamanda ve yerde bir paket teslim etmesi talimatı verilen aracın önünü keser. Somerset paketin içindekiler karşısında dehşete düşer ve Mills'e silahını bırakmasını söyler.

Doe, Mills'in Tracy ile olan hayatını kıskandığı için kendisinin kıskançlığı temsil ettiğini açıklar ve pakette onun kesik başının olduğunu ima eder. Mills'i öfkelenmeye teşvik ederek, Tracy'nin kendisinin ve doğmamış çocuğunun hayatı için yalvardığını söyler ve Mills'in hamilelikten habersiz olduğunu fark etmekten zevk alır. Somerset'in yalvarmalarına rağmen, perişan ve öfkeli Mills, Doe'yu vurarak öldürür ve Doe'nun planını tamamlar.

Seven(Yedi̇) Fi̇lmi̇ni̇n Konusu Ne (3)

Yedi (Seven) filminin oyuncuları kimler?

Hollywood tarihine damga vurmuş kişilerin yer aldığı Yedi filminin oyuncu kadrosunda şu isimler yer almaktadır;

  • Brad Pitt
  • Morgan Freeman
  • Gwyneth Paltrow
  • Richard Roundtree
  • R. Lee Ermey
  • John C. McGinley 
  • Kevin Spacey

Yedi filminin oyuncularına göz attık. Birde filmin çekim yerlerine bakalım.

Seven(Yedi̇) Fi̇lmi̇ni̇n Konusu Ne (4)

Pasifik Savaşı (Pacific Rim) filminin konusu ne oyuncuları kim? Pasifik Savaşı (Pacific Rim) filmi nerde çekildi? Pasifik Savaşı (Pacific Rim) filminin konusu ne oyuncuları kim? Pasifik Savaşı (Pacific Rim) filmi nerde çekildi?

Yedi (Seven) filmi nerede çekildi?

Ana çekimler 12 Aralık 1994'te başladı ve 10 Mart 1995'te sona erdi. Walker çekimler boyunca önerilerde bulunmak veya senaryoyu yeniden yazmak için setteydi, ancak Fincher'a senaryoyu istediği gibi uyarlaması gerektiğine inandığı için fazla girdi vermedi. Michael Alan Kahn yönetmen yardımcısı olarak görev yaptı.

Çekimler tamamen Los Angeles şehir merkezinde gerçekleştirildi. Fincher, estetik açıdan hoş fıçı tahtası evleri nedeniyle Oakland, California'da çekim yapmak istedi, ancak program buna izin vermedi.

SON OLARAK YEDİ FİLMİNİN FRAGMANINA BAKIŞ ATALIM...


 

Kaynak: Haber Merkezi