Türk pop müziği sanatçılarından  Zeliha Sunal kimdir kaç yaşında ve Zeliha Sunal evli mi gibi soruların cevapları merak edildi. Bu soruların cevapları haberimizin detaylarında...

Zeliha Sunal kimdir kaç yaşında? 

Türk pop müziği sektöründe önemli isimlerden biri olan Zeliha Sunal, sekötöre ilk olarak TRT izmir radyosu "Çocuk saati" progamıyla başladı. 1962 yılında Bursa'da doğan  Sunal, halk eğitim merkezlerinde gitar dersleri alarak gitar dersleri alarak gitar çalmaya başladı. 

Amötörce başladığı bu yolda ,Öğretmen lisesinde okurken kendi kurduğu orkestrayla liselerarası birçok yarışma katılım sağladı. Katıldığı yarışamalardan derece almayı başardı. Liseden sonra uzun bir dönem amatör gruplarla birlikte çalışan Zeliha Sunal,  şu anki konuma gelmesinde büyük önemi olan kendi grubuyla izmir'de 5 yıl boyunca çalıştı. Şu an 62 yaşında olan güzel şarkıcı,1988 yılında 'Grup Angora' orkestrasıyla çalışmak için Ankara'ya gitti.

Zeliha Sunal Kimdir Kaç Yaşında Zeliha Sunal Evli Mi Çocuğu Var Mı (2)

Profesyonel anlamda çalışamlara başlayan Sunal, 1988 - 1992 yıllarında birçok ülke devlet başkanının yer aldığı devlet organizasyonlarında sahne aldı. Müzik kariyeri boyunca birçok sahnede yer alan güzel şarkıcı, TRT Ankara Televizyonunun hazırladığı Tele Tatil, Pazardan Pazara, 24'e Doğru gibi programlarda müzik yaptı.

Zeliha Sunal Kimdir Kaç Yaşında Zeliha Sunal Evli Mi Çocuğu Var Mı (7)

Bu programlardan sonra kendinden bahsettirmeyi başardı.  Diğer bir yandan, TRT Ankara Radyosu "Hafta sonu" programında orkestra solistliği yaptı.  1993 yılına gelindiğinde İstanbul'a yerleşen güzel solist,kanal D ve HBB gibi önemli kanallarda müzik eğlence programlarında orkestra solsitliği yaptı. Zaman zaman çeşitli programlarda çeşitli gruplarla çalışan güzel solist, TRT Televizyonu tarafından yayınlanan "Gece kahvesi" programında kendi orkestrası olan 'Grup Çağrışla' birlikte çalışma fırsatı buldu.

Sunal, TRT'nin hazırlamış olduğu "Hafta Sonu" programı sayesinde sunuculuk deneyiminide yaşamış oldu. Sunal, programda sunucu ve solist olarak ekran karşısına çıktı.

Zeliha Sunal Kimdir Kaç Yaşında Zeliha Sunal Evli Mi Çocuğu Var Mı (3)

Müzik sektörünün dışında sunuculuk alanında da ilerleyen Sunal, TRT 2'de trafik konulu bir programın sunuculuğunu üstlendi. Daha sonrasında ise TV 8 de yayınlanan "Zeliha ile Her Telden Her Dilden" adlı programda yapımcılık, sunuculuk ve solistlik yaptı. Kendini her alanda geliştirmeye devam eden Zeliha Sunali 2009 senesinde Flash TV ekranları için  "Sihirli Dolap" isimli programı hazırlayıp sundu.

Sunuculuk alanı dışında Kıbrıs Yıldızı Şarkı Yarışması'nda müzik direktörlüğü ve jüri üyeliği yaptı. Zeliha Sunal, şu an halen daha POPSAV da yönetim kurulunda görev almaktadır.

Birçok alanda kendini geliştirmeye devam eden Sunal, TRT Kent Radyo İstanbul'da Rayo prograqmcılığı yapma fırsatı da bulmuştur.

Zeliha Sunal evli mi çocuğu var mı?

Türk pop müziğinin önemli isimlerinden biri olan Zeliha Sunal'ın özel hayatıda merak edilen konular arasındadır. Bu bakımdan Zeliha Sunal evli mi çocuğu varmı gibi sorular merak konusu olmuştur. Gelin birlikte bu soruların cevaplarına bakalım..

Müzik sektöründe isminden söz ettirmeyi başaran Zeliha Sunal, ilk olarak 1980'li yıllarında henüz  17 yaşındayken  bir evlilik yapmıştır. Bu evlilikten  bir tane çocuğu olduğu öğrenilen Sunal, çocuğunu 5 yaşından beri görmediğini açıklamıştı.

Konuya dair yıllar sonra açıklama yapan Sunal," 17 yaşında evlendim, bir oğlum oldu. Aile içi baskı nedeniyle eşimden ayrıldım. Eve dönmemi sağlamak için oğlumu bana vermediler. Yıllarca ağladım. İletişim kurmaya çalıştım ama o taraftan gördüğü baskıyla çocuk benimle görüşmek istemedi. Ben bıraktığımda 5 yaşındaydı. 10 yaşında bir kez daha gördüm, yine görüşmek istemedi. Tekrar görmek istediğimde 20’li yaşlardaydı. Şu anda 40 küsur yaşında. Nerede olduğunu bilmiyorum. Yüreğim kanıyor ama bir gün bir yüzleşmemiz olacak, inanıyorum. O benim içimdeki yara. Çok üzgünüm." ifadelerini kullandı.

Zeliha Sunal Kimdir Kaç Yaşında Zeliha Sunal Evli Mi Çocuğu Var Mı (4)

Bakan Mehmet Özhaseki istifasını duyurdu! Bakan Mehmet Özhaseki istifasını duyurdu!

Ünlü şarkıcı ilk evliliğinden sonra, kendisi gibi müzisyen olan Nazmi Sunal ile evlendi. Uzun süredir beraber olan bu ikili,  12 kasım 2022 tarihinde Nazmi Sunal'ın vefat etmesiyle birlikte ayrı düştü. Nazmi Ünal'ın vefatını Zeliha Sunal sosyal medya hesabından," “Eşimi, en iyi arkadaşımı Nazmimi kaybettim” ifadeleri ile duyurmuştu.

Nazmi Sunal ile  evlenen Zeliha Sunal'ın bu evlilikte Arsevi Yeter  isiminde bir üvey kızı var.

Zeliha Sunal Kimdir Kaç Yaşında Zeliha Sunal Evli Mi Çocuğu Var Mı (6)

Kaynak: Haber Merkezi