Çöp yol kenarında ,çöp tarım arazilerinde, çöp cadde ve sokaklarda, çöp sahilde, çöp denizde, çöp ormanda, çöp havada ve çöp mikro plastik şeklinde maalesef vücudumuzda kısaca çöp her yerde..

Evet, çöp ülkemizde halen ciddi bir sorun maalesef aramızdaki sorumsuz kişiler yüzünden ülkemizde çöp sorununu büyük bir sorun olmaya devam ediyor.

İlkokul yıllarımızda başlıyor okulda mıntıka temizliği, öğretmenlerimiz üstüne basa basa anlatır, lise yıllarında dahi devam eder. Aslında ama bir kısım insanlar halen bunca eğitim ve uyarılara rağmen çevreyi kirletmeye çöp atamaya devam ediyor. Ağustos ayında yolculuk esnasında yol kenarında bir çeşme gördük buz gibi suyu ile içenleri serinleten bu çeşmenin yanında abartısız bir kamyon plastik pet ve diğer atıklar görünce çılgına döndüm. Görüntüyü hayal edebiliyorsunuzdur. Çünkü, hemen hemen her yerde her çeşme başında bu manzara ile karşı karşıyayız. Son zamanlarda karayolları ''ÇÖP ATMA'' diye yol kenarlarına uyarı levhaları asmışlar. Güzel bir hizmet ancak, artık günümüz teknolojisini kullanmalıyız.

Çöp atma dediğimiz kişiler çöp atamaya devam ediyorlar artık yol kenarlarında hız kontrolü için kurulan kamera sistemlerini ÇÖP atanlar içinde kurmanın zamanı geldi de geçiyor bile.Evet araçtan çöp atma cezası var ama tespit edildiğinde o yüzden tespit işlemlerini hızlandıralım.

Belediyelerde söz konusu çevre kirliliği olan bu işin korkusuzca üstüne gitmelidir, bakın Bolu Belediyesi ne yapmış ;  Bolu'da Belediye yerlere çöp atanlara 14 bin 407 lira ceza uygulanıyor. Seyir halindeki bir araçtan çöp atan kişiye 14 bin 407 lira ceza kesildi. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan kameraları hatırlatarak gözümüz üzerinizde dedi.

İşte Bolu belediyesi işte örnek  özellikle yaz aylarına ormanlık alanlarda çıkan yangınların çoğu sorumsuzca  orman yolu kenarına atılan cam şişelerden kaynaklanıyor çöp atma cezası da ülke genelinde daha ciddi bir rakam olmalı ki maalesef böyle önlem almalıyız.