Yerel seçimler sonrası Ak Parti'de kongre heyecanı yaşanıyor.

Ak Parti'de önümüzdeki günlerde önce belde sonra ilçe ve il, son olarak da büyük kongrenin gerçekleştirilecek. Peki, ilçelerde durum ne..

Manisa’da 6 ilçede değişime gidildiğini görüyoruz geriye kalan ilçelerde ilçe yönetim kurulu üyelerinin değiştirilmesi düşünülüyor ama durum pek de öyle değil gibi. Örneğin, Sarıgöl de yapılacak ilçe kongresinde Akif Sarıhan, Uğur Özeren ve Halil İbrahim  Peker aday olduklarını açıkladılar. Akif Sarıhan listem dahi hazır dedi. Ak parti kongrelerinde genelde tek aday ile seçim yapılır ama zaman zaman da iki listeninde yarıştığı kongreler görüyoruz.

Geçtiğimiz hafta bazı esnaflarımızı ve Ak partili isimleri ziyaret ettim ne olacak Ak parti kongresi dediğimde ise hani derler ya ’’Bir dokun Bin ah işit’’ diye aynen öyle Ak parti seçmeni yerel seçim öncesi ve sonrası yaşananlardan ve kongre sürecinden rahatsız söylenenleri aynen aktarıyorum; Kongre öncesi dertlerimizi anlatacağımız il başkanı ve vekilleri göremedik ,ilçemize gelmiyorlar eskiden bayramlaşmaya hangi vekilimiz gelecek diye beklerken maalesef artık vekillerimiz bayramlaşmaya dahi gelmiyorlar. Alaşehir’e kadar gelip Sarıgöl’e gelmeyen vekilleri gördük il yönetimi ilgisiz İlçe danışma toplantıları yapılmadı, görüşlerimiz alınmadı,inanın şuan il başkanı ve yönetimi karşımdan gelse tanıyamayız, açıkçası artık bunları konuşmaktan yorulduk. Seçim sonuçları sadece hükümetin ekonomi yönetimi ile alakalı değil teşkilatlara kulak tıkayan yöneticilerinde rolü var.

Bu açıklamalar gibi birçok serzenişleri dinledik seçmenin beklentileri esasen makul olabilecek durumlar aynı serzenişleri geçtiğimiz aylarda il danışma toplantısında eski il başkanı Hayrullah Solmaz’ın bahsettiğini işitmiştik Ak parti süreci nasıl yönetiyor bundan sonra ne olur bilemem ama tabandaki bu istek ve talepler acilen çözüm bekliyor.