Manisa FK ve Büyükşehir Belediyesi arasında olan sürtüşme şehrin imajını lekelemeye devam ediyor.

Manisa’da 31 Mart sonrası değişen Belediye yönetimi ile Manisa FK’nın arasındaki buzlar bir türlü erimiyor.

Önceki dönem Belediye Başkanı Cengiz Ergün tarafından kollanan Manisa FK değişen yönetimle birlikte zor günler geçiriyor. Belediye yönetimi ile arasındaki buzları eritemeyen Manisa FK’nın başına her gün yeni bir olay gelmeye devam ediyor. Daha önce tesislerinden çıkarılan, suları kesilen kulüp gündem olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde kulüp binasının önünde gerçekleşen yol çalışmasını futbolcular ile çektikleri bir klip ile esprili şekilde dile getiren kulüp yönetimi bir yandan Trendyol 1. Lig’de de boy göstermeye çalışıyor.

Önceki dönemde ayağına siyaset dolanan kulüp yeni dönemde de bunun bedelini ödüyor desek yanlış olmaz. Manisa FK ile Belediye yönetimi arasındaki çekişme sadece iki kurum arasında gerçekleşmiyor. Şuan hali hazırda 1. Ligde mücadele eden ve maçları TRT’den canlı yayınlanan Manisa FK’nın bulunduğu pozisyon ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in şehri olan Manisa ülkede şuan dikkat çeken şehirlender bir tanesi. Dolayısıyla Belediye yönetimi ile kulüp arasındaki  sürtüşme tüm şehri zedeliyor.

Manisa Büyükşehir Belediyesi usulsüzlük nedeniyle kulüple bağlantısı olan belediyelik işlerde gereğini yapıyor. Kanun nizam neyse olması gereken o. Bunda kimsenin itirazı yok. Ancak, Futbol Kulüpleri temsil ettiği şehrin markalaşmasına katkı sağlayan kurumlardır.  Manisa FK’nın içine düştüğü durum tamamen siyasettendir. Bir spor kulübü siyasetle arasına mesafe koymadıkça ne başarı gelir ne de birlik beraberlik.

Manisaspor’da bu şehrin takımıdır. Manisa FK’da bu şehri temsil eden bir takımdır. Olaya siyaset penceresinden bakarsak kimseye bir fayda sağlamayacaktır. Manisa FK’nın tüzel kurumsal kimliğini koruması bir elzemdir. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin de Kulüple ilgili yasal kanun nizam çerçevesinde ne yapılması gerekiyorsa yapmalı ve bir an önce bu sorunların çözülüp Belediye Kulüp çatışmasına son verilmesi gerekmektedir. Unutmayın ki bu çatışma sürdüğü sürece Manisa’nın yurt içinde ve yurt dışındaki imajı zedelenmektedir. Yerel ve ulusal basına da yansıyan bu sürtüşme Manisa'yı gölgelemektedir. Manisa'nın prestiji ve Manisa FK'nın da başarısı için birlik beraberlik şarttır.

Diyeceğim şu ki, diyalog ile çözülemeyecek hiç bir şey yoktur. Manisa paydası gözetilerek yaşanan bu gerilimin en hızlı bir şekilde çözülmesi Manisa’ya yakışan olacaktır.