Siyasette 24 saat çok  önemlidir demişti  merhum Demirel, evet günümüzde siyaset sürpriz gelişmelere gebe oluyor. AK Parti CHP yakınlaşması gibi.

14 Mayıs  2023 seçimlerinden  sonra  CHP de başlayan  değişim hareketi Özgür  Özel'in Genel  Başkan  olmasıyla taçlanmıştı. Özgür Özel,  kurultaydaki Kavala ve Demirtaş güzellemeleriyle rakibi  Kılıçdaroğlu  ile aynı  dili kullanması  sonucu  herkesin  aklına  "Ne değişimi  kardeşim  aynı  tas  aynı  hamam, değişim  bunun  neresinde" sorusunu getirmişti. 
Netice itibariyle Özgür  Özel Genel  Başkan ve Kılıçdaroğlu  devri ise sonra  erdi. Yeni Genel Başkan Özgür  Özel'de değişime saçlarını  boyatması  ve gözlüklerden  kurulmasıyla imaj özelinde başlayıp daha sonra politikaya doğru yöneldi diyebiliriz.
Özgür  Özel'in parti içi  değişim konularını  bir kenara koyarsak, meydanlarda ve çıktığı her platformda  bahsettiği  bir konu vardı. Neydi o "Müzakere" Özgür  Özel,  Kılıçdaroğlu  ile kapanan  iktidarla  diyalog  kanallarına yeşil ışık  yakarak belli konularda müzakere yapabilceklerinin  sinyalini  verdi. 31 Mart'ta girdiği  ilk seçimde  CHP yi 1. Parti  yapan  Özgür  Özel, 23 Nisan  resepsiyonunda  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile verdiği  samimi  pozlarla başlayan  süreç  sonunda bir anda kendini AK Parti Genel Merkezinde Erdoğan ile görüşürken  buldu.
İki partide uzun yıllar görülmeyen manzara  siyasette yumuşama  dönemini  başlattı. Akabinde  Erdoğan'ın 18 yıl sonra ilk kez CHP Genel  Merkezinde Genel Başkan Özgür Özel'e iade-i ziyarette bulunması ikili  ilişkileri bir adım  daha ileri  götürdü. 
Tabi İki lider birlikte sadece  çay kahve içmek için oturmuyorlardı. Erdoğan'ın çantasında  yeni anayasa, Özel'in  çantasında  ise yeni anayasaya şartlı destek  vereceği nedenleri vardı.  Ekonomi,  emeklilerin  mağduriyeti vs.  kısacası  vatandaşın derdi de diyebiliriz.
Tabi tüm  bu görüşmeler Cumhur ittifakı ortağı  MHP'nin de yakında takibinde.  Süreci  yakınen  takip  eden MHP lideri  Devlet Bahçeli'nin AK Parti CHP yakınlaşması için yaptığı  çıkışta yabana atılmayacak cinsten. Bahçeli  yine yaptığı  çıkışla birileri  için  taşı  gediğine  koydu. Recep Tayyip Erdoğan'a desteğini şartsız devam edeceğini ifade eden  Bahçeli, bir güruh tarafından  yerel seçim hezeyanını MHP ye yükleyen  ve AK Parti ile CHP nin yakınlaşmasıyla MHP yi oyun  dışı  bırakmak  isteyenlerede  aba altından sopa  göstermedi  değil.

Öyle ki AK Parti  sözcüsü  Ömer Çelik apar topar,  CHP ile ittifakının  söz konusu  olmadığını belirterek Cumhur İttifakının birlik beraberliğini vurgulayıcı açıklamlarda bulundu.
CHP'nin yeni anayasa  teklifine  hangi şartlarda  ne derece  destek  vereceğini  zaman gösterecek.  Fakat, AK Parti ve CHP arasındaki  diyalog  kanalı  bir takım  grupların Cumhur  ittifakı için  fitne  tehlikesi  oluşturduğunu  Bahçeli nin açıklamalarından  görebiliyoruz.

AK parti  ve CHP'nin yakınlaşması  nasıl  bir meyve  verecek  merakla bekleniyor. Fakat, bu meyvenin oluşumunda  AK Parti durduğu dala MHP'yi de aşalayabilecek mi merak konusu.
Öte yandan CHP yıllar sonra 1. Parti olmanın özgüvenini yaşıyor. İktidar üzerinde  bu kazanmını kullanmak  istiyor. Diyalog  kanallarını kapalı  tutmak  CHP ye birşey  kazandırmıyor. Aksine seçmende CHP'nin tümden  reddiye  algısını  tasdikliyor. Özgür Özel'in  değişimden  kastı  isim  gözlük vs. olmadığını bu yaklaşımlarla görebiliyoruz.

Kamuoyuda CHP nin bulunduğu konumdan rahatsız olanda var ''milli muhalefet'' ekseni etrafında iktidarla diyaloğu destekleyenlerde.  Kısır siyasetle  işlerin  çözülemeyeceğini  gerektiğinde  iktidarla  aynı masaya oturulması gerektiğini seçmende anladı.

18 yıl sonra eriyen buzların ülkemize ne derece bir katkısı olacak bekleyip göreceğiz.