Son günlerde Türkiye, Diamond Tema’nın gündeme getirdiği agnostisizm tartışmalarına sahne oluyor.

Türkiye, Yotube’da yer alan Yer6 kanalında yayınlanan agnostisizm savunucusu Diamond Tema isimli bir Youtuberın din, bilim ve felsefe konularıyla başlattığı tartışmayı konuşuyor.

Agnostisizm yani 'Tanrı ne vardır ne yoktur' tezini savunan bir düşünce. Türkiye bu kavram ile son günlerde tanıştı desek yanlış olmaz. Daha önce Agnostisizmle alakalı bir tartışma yaşandığı ve gündem geldiği hafızlarımızda pek yok. Youtube da karşıt iki görüşün tartışıldığı bir program sunan Yer6 kanalı Diamond Tema isimli Agnostizim savunucusununu yayına almasıyla ülke gündemine oturdu. Program formatı gereği karşıt bir isimle agnostisizm tezi ile din, bilim ve felsefi konularının konuşulduğu program dikkatleri üzerine çekti.

Ne gariptir ki bu programda konuşulan ve ortaya konan tezler Müslüman gençlerin zihnini bulandırdığını görüyorum. Diamon Tema isimli şahsın araştırmaları sonucu ortaya koyduğu görüşe cevap verme zorluğu çeken tartışmanın diğer tarafındaki arkadaşlarımızın donanımsız olması gençlerin aklını karıştırma noktasında etkin oluyor. Yapılan programların altına yapılan yorumları okuduğumda bizim mahallenin çocuklarının çok çabuk akıma kapıldığını gördüm.

Programlardan bir tanesinde Peygamber efendimize yönelik sarf edilen sözlerden sonra Adalet Bakanlığının Diamond Tema’ya yönelik harekete geçmesiyle alevlenen tartışmalar daha geniş bir çevreyi içine aldı.

Agnostisizm düşüncesine kim kalkıp bir cevap verecek diye beklerken araştırmalarım sonucunda Doç.Dr. Ahmet Kavlak’ın Diamond Tema’nın savunucusu olduğu Agnostisizm’e reddiyelerini gördüm. Programı izlediğimde izleyiciyi doyurucu bilgilerle olaya netlik kazandırıldığı ve bahsi geçen tezin çürütüldüğünü görünce gençlerimiz adına sevindim.

Dünyanın ahir zamanda olduğu teknolojinin etkisiyle bilginin çabuk öğrenildiği ve çok çabuk yayıldığı bir dönemde bu tür düşünceler toplumu etkileyebiliyor.

Yeni nesilin örf,adet ve değerlerinden soyutlanmış olarak bir çizgide ilerleme tehlikesini de göz önüne aldığımızda, bu tür yaklaşımlara işin ehlileri tarafından cevap verilmesi bir elzemdir. Son yıllarda sapkın akımların ülkemizde taraftar topladığını görüyoruz. Sosyal medya mecraları bu noktada değerlerimize ve kültürümüze aykırı akımların yayılmasında önemli rol oynuyor.

 Düşünce ve fikir özgürlüğü kapsamında sunulan bu tezlere işin ehli insanlar tarafından hızlı cevap verilmesi bu tür akımların toplumda kabul görmesi ve benimsenmesine engel olacaktır.  Ateistlerin farklı bir versiyonu olan agnostisizm gibi Tanrı ya vardır ya yoktur gibi saçma bir düşüncenin İslam ile şereflenmiş bu aziz milletin kıymetli evlatlarının akıllarını bulandırmasına fırsat tanımamak gerekiyor. Zira cevap verilmeyen her soru toplum tarafından doğru kabullendiği de unutulmamalıdır.