Yeniden Refah Partisi Manisa İl Başkanlığı düğümü Serhat Orhan’ın sürpriz bir şekilde İl Başkanı olmasıyla çözüme kavuştu.

31 Mart Yerel seçimlerinde il genel meclis oyu %7’yi aşan ve seçimi 3. sırada tamamlayarak büyük bir çıkış yakalayan Yeniden Refah Partisi, ülke genelinde teşkilatlarını yenilemeye devam ediyor.

Manisa’da geçtiğimiz haftalarda il başkanlığı için temayül yoklamasına giden Yeniden Refah Partisi’nde, il başkanı sürpriz bir şekilde Mustafa Serhat Orhan oldu. Temayül yoklamasında il başkanlığı için başvuru yapmayan Orhan, Halil Nalbantoğlu, Enes İzci, Ahmet Aslan, ve Yalçın Çapanik ile birlikte genel merkeze çağrıldı.

Genel Merkez tarafından Manisa İl Başkanı olarak görevlendirilen Mustafa Serhat Orhan, teşkilatlarda heyecan oluşturmadı değil. Serhat Orhan siyasi kimliğinin yanında iş hayatındaki başarısıyla da marka olmuş bir isim. Öyle ki Belediye Başkanı olduğu dönemlerde ‘Egenin yükselen yıldızı’ sloganıyla Turgutlu’da yaptıkları gün gibi ortada. Turgutlu halkı tarafından sevilen bir isimde olan Serhat Orhan’ın Yeniden Refah Partisi il başkanı olması partiye katma değer katacağı net.

Muhafazakar seçmenin Erdoğan sonrası yönelimi büyük bir oranda Yeniden Refah Partisi olması kaçınılmaz. Bu bakımdan Yeniden Refah Partisi geleceği olan bir parti. Öyle ki Erdoğan ve AK Parti’ye rağmen yerel seçimlerde boy göstermeyi başardı.

Serhat Orhan, yükseliş trendin de olan ve AK Parti’nin alternatifi olarak görünen Yeniden Refah Partisini daha da yukarıya taşıyabilecek bir isim. Orhan’ın siyasi tecrübesi ve girişkenliği ile Manisa siyasetine hareketlilik getireceği aşikâr. Ancak, bunun için Serhat Orhan'ın önce teşkilatı bütünleştirmesi kırgınlıkları gidermesi ve yek vücut olarak işe koyulması gerekmekte.

Orhan için Turgutlu Belediye Başkanlığı adaylığının bir daha olmayacağı kanaatindeyim. Serhat Orhan’ın İl Başkanlığı görevini kabul etmesi aynı zamanda 2028’de milletvekili adaylığı için bir hazırlık olarak okunabilir. Bunun için Serhat Orhan’ın Manisa’da güçlü bir teşkilatlanma kuracağı ve partiyi 2028 seçimlerine daha etkili ve aktif bir teşkilatla hazırlaması gerekmekte.

Mustafa Serhat Orhan’ın bu konjonktür de aldığı pozisyon ilerideki siyasi hayatını nasıl şekillendirecek bekleyip göreceğiz.