Son günlerin en popüler konusuna bizde el atalım dedik. Özgür Özel mi, Ekrem İmamaoğlu mu?

Malumunuz, kamuoyunda bir süredir ısrarla Özgür Özel giderek ön plana çıktığ ve Ekrem İmamoğlu'nu gündemden düşürdüğü konuşuluyor. Bazı kesimler bunun planlanmış bir strateji mi olduğunu ileri sürerken bazı  kesilerde Özgür Özel'in doğal olarak kendisini isbatlaması olarak görüyor.

İlk önce şu konu hakkında fikir birliğine varmak gerektiğine nanıyorum. Özgür Özel'in kendini göstermesi liderliğini pekiştirmesi, ülke sorunlarına çözüm üretmesi  ile ön plana çıkıyorsa ve rakiplerinden daha başarılı gözüküyorsa, bunu yapmayı başarabiliyor olması ne kadar güzel. Burada rakipleri derken Ekrem İmamoğlu ve mansur Yavaş'ı kastediyorum. 

Bu konu aslında CHP açısından bence övünülecek bir durum. Demek ki CHP Cumhurbaşkanlığı yarışında aktör üstüne aktör yetiştirebilen bir parti konumuna gelmiş durumda diyebiliriz. Bunda en ufak bir sorun yok zaten. Sadece CHP'de değil tüm siyasi partilerde herkesin hedefi en tepeye oynamaktır. Doğal olanda  budur zaten. Yani bu siyaset yarışında en az Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş kadar Özgür Özel'inde kendini göstermesi yolunu açması gayet normal bir durum. 

Bunu bir Manisalı vatandaş olduğum için söylemiyorum. Özgür Özel CHP Genel Başkanlığı koltuğuna oturduğu andan itibaren kendisinden beklenenin çok üzerinde bir performans gösterdi. Genel Başkan seçildikten sonra girdiği ilk yerel seçimde CHP'nin makus talihini kırdı ve partisini yüzde 23 bandından alıp yüzde 35'ler düzeyine çıkardı ki, bu azımsanmayacak derecede büyük bir başarı. Sonra Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kalkıp CHP genel merkezine kadar gelerek Özgür Özel'i ziyaret etmesi. Bence bu durumm CHP'nin yerel seçimlerde elde ettiği başarı kadar olmasa da sonuçları ve kamuoyuna yansıması açısından önemli bir durum. 

Bence insanların asıl kafdasındaki soru şu. Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu'nun başarısız olması yahut siyasi yasak alması ile oyun dışında bırakılması gibi hamlelerin içinde yer alıyor mu, almıyor mu?

İlk önce kendi kanatimi söyliyeyim. Özgür Özel bu tür ucuz oyunların içinde yer alacak bir siyasetçi değil. Bu türden korkulan hamlelerin içine girmiyorsa bence en ufak bir sorun yok. Siyaseten başarılı olsun İmamoğlu'ndan yahut Yavaş'tan çok daha fazla destek alabiliyorsa, bunu yapmayı başarabiliyor yapsın. Bunu eleştirmeye kalkmak ahmaklık olur. Sonuç itibari ile her üç siyasetçide bulundukları konuma, tırnakları ile kazıyarak geldiler. Bu durum, yani bir parti  adayı üstüne adayı çıkartabiliyorsa, o partinin gümbür gümbür iktidara gelmesi anlamına gelir. 

Şu an Özgür Özel'in kafasındaki planın ne olduğunu hiç kimse bilmiyor. Bir gazeteci olarak Özgür Özel'i takip ederken şu detaya dikkat ediyorum.  Özgür Özel, İmamoğlu'nu meşru olmayan yöntemlerle saf dışı bırakmaya çalışan adamların ekmeğine yağ mı sürecek yoksa mani olmaya mı çalışacak?  Biliyorsunuz CHP'nin bir önceki Genel Başkanı, İmamoğlu'na siyasi yasak getirilirken, o davanın görüleceği gün Almanya'ya gitmeyi tercih etmişti. Hem de gezisini bir hafta önceye alarak. Özgür Özel'de aynen Kemal Kıulıçdaroğlu gibi, kritik kararlar alınırken "Ben o fotoğrafta görünmeyeyim" düşüncesi ile mi hareket edecek yoksa Cumhurbaşkanlığı seçimini alma ihtimali çok güçlü olan bu potansiyel aday için kendini ortaya koyarak siyasi yasağın gelmemesi için mücadele mi edecek? Bence bu noktaya dikkat edilmesi gerekir. 

Özgür Özel'in popülaritesi yükseliyorsa bu Özgür Özel'in başarısıdır ve alkışlamamız gerekir. Bir Manisalı olarakta bu başarının arkasında durulması gerekir. Özel,  bunu başarabiliyorsa, her siyasetçi gibi onun da bir numara olma hakkı vardır. Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu'nun karşı karşıya gelmesini tabiki istemem. Ancak Özgür Özel meşru yollardan büyük bir başarı elde ederse bir Manisalı olarak arkasında durulması gerektiğine inanıyorum.