Geçtiğimiz gün Ak Parti Manisa Milletvekili ve AK Parti TBMM Grup Başkan Vekili Bahadır Yenişehirlioğlu bir dizi faaliyetlerde bulunmak üzere seçim bölgesi ilimize geldi. Sabah saatlerinde Manisa Basını ile kahvaltıda biraraya gelen vekilimiz ilerleyen saatlerde bir dizi etkinliklere katıldı. 
Malumunuz olduğu gibi Bahadır Yenişehirlioğlu çok yönlü bir milletvekili. Hukukçu kimliğinin yanısıra edebi kişiliği ve oyunculuğu ile tüm Türkiye'de tanınan bir sima. Aşk Çölü, Beyaz Usta Siyah Çırak, Kara Güneş, Aşk Cephesi, Kanaviçe, Kerime, Tahta At ve Son Hasat gibi yayınlanmış kitapları bulunan Yenişehirlioğlu'nu, toplumun geniş kesimleri rol adığı televizyon dizileri ve filmler ile tanıdı. Maşallah çekerek söyleyelim, adeta on parmağında on marifet. Oğlunun ifadesiyle tırtıl gibi bir insan. Hayatının farklı dönemlerinde farklı alan ve uğraşlarla kişisel gelişimini tamamlamış gerçekten gıpta ile bakılabilecek bir şahsiyet. Ha unutmadan şunuda söylemekte fayda var. Yenişehirlioğlu, Çin, Fransa, İspanya, İsviçre, İtalya, Almanya, İngiltere, Bosna Hersek, Karadağ, Hırvatistan, Fas, Tunus, Mısır, İran, Pakistan, İsrail, Suudi Arabistan, Ürdün, Suriye, Dubai, Bahreyn gibi ülkelerde halklar ve toplumlar üzerine araştırmalarda bulunmuş bir insan. Yapmış olduğu bu uluslararası sosyolojik çalışmanında 'Milletvekili Yenişehirlioğlu' kimliğinin oluşmasında büyük etkisi olduğuna inanıyorum.  
Yenişehirlioğlu'nun, basın mensupları ile yapmış olduğu ve samimi ortamda geçen toplantı sonunda, böylesi donanımlı bir insanı Manisa kaç yıldır niye bekledi, keşke, 81 oy farkla kaçırdığı 1995 seçimlerini kazanıp daha önce milletvekili olsaydı diye içimden geçirmedim değil. O zaman milletvekili seçilmiş olsaydı belki karşımızda şimdiki Bahadır Yenişehirlioğlu  olur muydu bilmiyorum. 'Bizim şer gibi gördüklerimizde hayırlar gizlidir' diyerekten bu bahsi kapatıp asıl konumuza geliyorum. 
Basın toplantısından sonra Cuma Namazı yaklaştığı için camiye doğru yöneldim. Biraz daha vakit olduğu için gazeteci arkadaşım ile birlikte bir kıraathaneye oturup demlenelim dedik. Gazetecilik refleksiyle olsa gerek bizim gibi cuma namazını bekleyen yan masadaki amcalarla selamlaşıp kısa bir hasbıhal ettikten sonra, Ak Parti Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu'nu tanır mısınız? diye sordum. Aldığım cevap oldukça ilginçti. "Bahadır Yenişehirlioğlu'nu bilmeyiz. Ama Ak Parti Milletvekilllerinin hepsi 'salon milletvekili.' Manisa'ya gelirler, partiye, resmi kurumlara uğrarlar, sonra bir iki esnaf odası ziyaret edip geldikleri gibi giderler." 
Bu sözleri üzerine aklıma Manisa'nın usta gazetecilerinden Murat yalçın'ın, 'Bahadır Yenişehirlioğlu bu rolün hakkını verir mi?' yazısı aklıma geldi. Sevgili Murat yazısında özetle, Bahadır Yenişehirlioğlu'nun Bülent Arınç'tan sonra 'Manisanın Abi'si olabilecek mi, partinin Manisadaki zirve ismi olabilecek mi? diye soruyordu. 
Parti ayrımı yapmıyorum. Her Milletvekilinin Manisa'ya az ya da çok mutlaka katkısı olmuştur. Bu her milletvekilinin kendi çapıyla alaklı bir durum. Bahadır Yenişehirlioğlu gibi entellektüel bir birikime sahip milletvekilinin her anlamda Manisa'ya katacağı çok büyük değerler olduğuna inanıyorum. Ancak birde vatandaşın gözünde milletvekili olabilmek var. Bülent Arınç'tan sonra  'Abilik' koltuğunu doldurabilen milletvekili olmadı. Yenişehirlioğlu'nun, 'Manisanın Abisi' yakıştırmasını alabilmesi, özgül ağırlığının olabilmesi için Bülent Arınç gibi tabana inmesi gerekiyor. 
Yazımı 1995 seçimlerinde Bahadır Yenişehirlioğlu ile birlikte kapı kapı olaşıp Refat Partisi'nin seçim çalışmalarına katılmış bir arkadaşımın sözleri ile bitiriyorum; "Bahadır bey çok kibar, naif ve mütevazi bir insan. Kendisini milletvekili yapan insanları asla unutmaz ve onlarla bütünleşmesini bilir."