Türk Futbol Milli Takımı, Avrupa Futbol Şampiyonası'nda çok güzel bir başarı elde etti. Bu başarısını çeyrek finale çıkarak cümle aleme tescil ettirdi. Ancak bu müthiş çeyrek final zaferinin, bizce lüzumsuz bir  tartışmayla gölgelenmesi oldukça üzüntü verici.

Merih Demirel'in attığı gol sonrası yaptığı bozkurt işareti, sanırım bazı Avrupalıları rahatsız etmiş olmalı ki hemen ardından 2 maç ceza yazdılar. 

Bir Türk olarak bozkurt işareti bizce hiç te yadırganacak bir duerum değil. Sıradan bir insan böyle sevinse gayet normal. Futbolcu Merih için de normal. Ama burda başka sorunlar var.

Bozkurt işareti malum ülkemizde bir partiyle özdeşleşmiş durumda. O partiyi canını verecek kadar çok sevenler olduğu gibi nefret duyanlarda var. Ama bu nefretin milli duyguların önüne geçmesi gerçekten üzücü. Burada partiye ve dolayısıyla temsil ettiği siyasi düşünceye duyulan nefret ile oyuncuya ve yapmış olduğu işareti birbirinden ayırt etme basireti gördüğüm kadarıyla hemen hemen kimsede yok. 

Tabi burada şöyle bir durumda çıkıyor. O partililer madem bozkurt işaretinin "bütün milleti temsil eden" bir işaret olduğunu savunuyor, o zaman bütün milleti kendilerinden nefret ettirmeyecek bir söylem, eylem tarzı ve sempati oluşturmak zorunluluğu doğuyor bence.  

Merih gol sevincini bozkurt işareti yapmadan da gösterebilirdi. Sonuş itibari ile herkes sizin partinize bağlı olmayabilir, hatta partinizi sevmeyebilirdfe. Bu açıdan bakıldığında milli formanın birleştirici yönü zarar görüyor. Ama sırf bundan dolayı Merih'e olmadık laflar edilmesi de ayıp ve çirkin. Sonuçta onunda kendi sevincini istediği yaşayabilmne hakkı var. 

İşin buraya kadar olan kısmı bizi ilgilendiriyor. Bi rde bizim haricimizde olan yönü var. UEFA'nın bazı çevrelerin etksi ile Merih'e 2 maç men kararı alması ise tam bir skandal. Daha önce yaşanan benzer durumlarda kaç sefer bu cezayı verilmiş diye araştırdım. Sıfır. Sadece para cezası vermekle yetinmişler. Eeee bu da Türk olmanın, çeyrek finale çıkmanın bize kesilen faturası sanırım. 

Gol atan futbolcumuzun yaptığı ikonik bir hareket üzerinden bir kez daha gördük ki; Türkiye Avrupa Birliği'nin gözünde hala sakıncalı piyade. Tabi bunda ülke futbolunun da gelmiş olduğu noktayı gözardı etmemeiz gerekiyor. 7-8 gol yedikten sonra maç bitsin diye bekleyen bir milli takımdan, çeyrek finalde Hollanda'yı elimizden kıl payı kaçıran milli takıma gelmek azımsanacak bir başarı değil. 

Bu cezaya ve çifte standarda çok sert tepki verilmeliydi. Ve verildide. Ülkede neredeyse her kesimden bu karara tepki yağdı. Hollanda maçında stadı dolduran on binlerce Türk futbolseverin siyasi görüşe takılı kalmadan bozkurt işareti yapması gerçekten harika bir cevap oldu. 

Evet bizim çocuklar çeyrek binalde elendi. Canları sağolsun. Millet olmanın şuurunu iliklerimize kadar yaşattıkları için binlerce teşekkür.