Malesef ülkemiz bu güne bir terör saldırısı haberi ile uyandı. Sabah saatlerinde İçişleri Bakanlığı önüne gelen iki intihar bombacısı çok şükür emellerine ulaşamadan güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirildi. Olayda çok şükür can kaybı yaşanmazken iki güvenlik görevlisi hafif olarak yaralandı. 

Tabi bu yaşanan olay hepimizin aklına ister istemez bazı soru işaretlerini getirdi. Yeni kabinenin açıklanmasıyla İşçişleri Bakanlığı koltuğuna oturan Ali Yerlika'ya, özellikle çete diye tabir edeceğimiz mafyatik yapılanmalara karşı ciddi bir harekat başlattı. Ankara'da Ayhan Bora Kaplan ve çetesine başlatılan operasyon genişleyerek diğer illerdeki çetelere uzanmıştı. 

Yapılan eyleme baktığımız zaman bunun bir mafya eylemi olmadığını görüyoruz. Çete ve mafyavari yapılanmalar bu tür eylem yapmaz. İntihar bombacısının işin içinde olduğu eylemlerde genelikle bir adanmışlık vardır. Yani insan sadece para için kendisini patlatmaz. Bir insanın kendini patlatması için paranın dışında farklı şeylerin olması gerekiyor. O teröristi İçişleri Bakanlığı önüne göndermek için kimyasal ilaçlarda içirilmiş olabilir.  Her şey olabilir.  Ama şu da olabilir. Yerlikaya'nın yapmış olduğu operasyonlarda canı yanan kesim bu eylemi para karşılığı ideolojik bir terör örgütüne ihale etmişte olabilir. 

Ama gerçek olan bir şey var. O da olayın içişleri Bakanlığı önünde gerçekleşmiş olması. Demekki İçişleri Bakanı Yerlikaya, birilerinin ayağına çok sağlam basmış ki, İçişleri Bakanlığı'na saldırarak mesaj vermek istemişler. 
Olayın bir diğer yönü ise dikkatinizi çekmiştir terör örgütü açıklanmadı. Terör saldırısını sahiplenen çıkmadı. Çok ilginç değil mi? Çünkü bu tür operasyonlar bir hedefe matuf yapılır ve oprerasyonu yaptıranlar saldırıyı sahiplenerek ilgili  yerlere gerekli mesajlarını iletmiş olur. Ama bu  saldırı da bunlar nedense hep havada kalıyor. Bu durumda insanların kafasında soru işareti oluşmasına neden oluyor. 

Olaydan sonra çok çirkin diye tabir eedebileceğimiz bir olay yaşandı. Ebabil hareketi olarak adlandırılan bir sosyal medya bir grubu, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı hedef alan paylaşımda bulundu.  Yapılan Paylaşımda; "Soylu'ya çay veren çaycıları tespit edip sürmekle çok meşgul olunca ülkenin tam merkezine, evinin önüne gelen teröristleri takip etmeyi ihmal ettiler" ifadesini kullanarak Ali Yerlikaya'yı köşeye sıkıştırmak istemişler.

Nedir bu Ebabil Hareketi? Dönemin CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 12 Ocak 2023 tarihinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında TBMM'de yaptığı açıklamada, Soylu'nun 'Ebabil Harekatı' isimli bir troll ordusunu yönettiğini söylemişti. Paylaşımın Süleyman Soylu'ya yakın olduğu iddia edilen bir hesaptan yapılması kafalardaki soru işaretlerini arttırdı. Tabi bu iddialar ispatlanamadı. Ancak söz konusu hesap yaptığı paylaşımların neredeyse tamamında Süleyman Soylu'yu savundu.

Bu çirkin grup, Süleyman Soylu'ya sahip çıkmak için mi, yoksa devletin tepesinde bir hesaplaşma algısı oluşturmak için mi bu paylaşımı yaptı şimdilik bilinmiyor. Ancak kamuoyunda tartışılan konulara bakılacak olursa milletin kafasını karıştırmayı başarmışlar. Terör saldırısından sonra İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın dediği gibi, inşallah başlatılan operasyonlar son terörist yok edilene kadar kararlılıkla sürer. Bakan Yerlikaya, ilk açıklaması ile kendisine yapılan bu 'Gözdağı'na papuç bırakmayacağını gösterdi. 

Allah, vatanımıza, milletimize, huzurumuza göz dikenlerin oyunlarını başlarına geçirsin. Allah devletimize zeval vermesin...