Seçim öncesi Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığında kendi ismi üzerinde ısrar etmesi ve seçimin kaybedilmesi üzerine parti tabanın tepkilerini görmezden gelerek  istifa etmemesi parti seçmeninde olduğu gibi elbette parti yönetiminde de bir huzursuzluğa neden oldu.

Hafızanızı az yoklayın. Seçimden hemen sonra İmamoğlu bir video yayınlayarak değişim fitilini ateşlemiş ve kitlelere umut ateşlemişti. Bu olaydan sonra partili partisiz, iktidardan yaka silkenler için imamoğlu ismi adeta bir umut bayrağı olmuştu. Kamuoyu kendiliğinden böyle bir beklenti içine girmişti. Ama son kertede ne oldu? Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olduğunu açıklayarak tabandaki bu beklentinin önünü kesmiş oldu. 
Sonra ne oldu? Kemal Kılıçdaroğlu'nun karşısına liderlik vasfı olmayan ve CHP içinde ikinci adamdan öteye geçemeyen Özgür Özel vitrine çıktı. Ne var ki bir sürpriz olmazsa onun da Kılıçdaroğlu karşısında pek bir başarı şansı varmış gibi gözükmüyor. Karşıdan bakıldığında klasik bir al gülüm ver gülüm hikayesi. 

Bu durumdan varılabilecek bazı noktalar var. Öyle anlaşılıyorki CHP içindeki statüko hala yıkılmış değil. CHP içinde hem Kılıçdaroğlu, hem İmamoğlu hem de Özgür Özel'in üzerinde bir güç var. Yani Muharrem İnce'nin de daha önce de şöyle bir ucundan işaret ettiği gibi CHP'de oligarşik bir yapı var. Bu oligarşik yapı ne derse o oluyor. Oysa Ak parti'de durum bunun tam tersi. Bu gerçeğin yansımları halka da sirayet etmiş olmalı ki  CHP ne yaparsa yapsın tabanda istediği karşılığı bulamıyor. Kılıçdaroğlu'nun CHP genel başkanlığındaki ısrarı vatandaşın tedirginliğindeki haklılığı ortaya koyma açısından oldukça çarpıcı. 

CHP'de değişimin önünü açan Ekrem İmamoğlu, tabanda bulduğu desteği genel merkezde bulamadığı için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına evet demek zorunda kaldı. Yani Kılıçdaroğlu'nun karşısına çıksa bile parti içindeki oligarkları ikna edemediği için hiç şansı yoktu. Peki İmamaoğlu'nun boşalttığı alanı dolduran Özgür özel değişimin, yenilenmenin önünü açabilir mi. Hayır tabiki. Çalışkanlığı ile Milletvekili olarak, Özgür Özel en çok takdir ettiğim vekillerden birisi. Ancak, Kılıçdaroğlu’nun ve CHP’nin şimdiye kadar uyguladığı tüm politikalara destek vermiş bir isim. Yani oligarşinin bir parçası. Böyle birinden değişim beklemek en hafif tabir ile abesle iştigal etmek olur. 

Özgür Özel ismi, CHP içinde söz sahibi olan üç beş kişinin, "CHP, demokrasinin teminatıdır" söylentisini inandırmak için oynadıkları tiyatronun baş aktörüdür.  Yapılacak olan kurultayıda demokrasi şöleninden ziyade, Kılıçdaroğlu'nu meşrulaştıracak bir kurgu olarak görüyorum.