Üzüm üreticisi bağlarda hasat öncesi son rötuşlarını yaparken gözler 1 Ağustos'ta TARİŞ’in açıklayacağı kuru üzüm fiyatlarına çevrildi. 37 Yıl sonra ilk defa yeni bir başkan döneminde açıklanacak olan kuru üzüm fiyatlarında üreticinin yeni yönetimden beklentisi büyük.

Gediz ovasında  üzüm bağlarında hasat sezonu hazırladıkları son sürat  devam  ediyor.  Geçen yılki  üreticiyi  mahveden mildiyö hastalığının etkisi bu yıl da bağlarda izini sürüyor.  Ova genelinde doğuşun  az olması nedeniyle bu yılda  rekolte düşük seviyelerde. Üzüm üreticisi  var olan  üzümlerini iyi bakarak açıklanacak  fiyatlara umudunu  bağlamış  durumda. Üreticiler  iyi bir fiyatla  üzümünü  satıp artan maliyetler ve düşük  rekolteye rağmen  sezonu  kurtarmanın  derdinde.
Şuan  piyasada  120 ila 140 lira arasında  değişen  kuru üzüm  fiyatları  üreticiyi  heyecanlandırıyor. Bunun  yanında  bazı  bölgelerde  konuşulan 22-25 bandında  olan ıskarta  üzüm  fiyatlarıda  üreticiyi heyecanlandıran  bir diğer  etmen.
Rekoltenin  düşük  olması  enflasyonun geçen  yıldan  bu yana yükselmesi  üreticinin fiyat beklentisini üst  seviyelere  çekmiş  durumda. Tabi tüm  bunlara  rağmen  piyasada  üzümün  fiyatını aşağıya çekmek  için  algı  yapanlarda yok değil.
Üzüm üreticisi fiyat konusunda  1 Ağustos'ta  TARİŞ'in  açıklayacağı  rakamlara  odaklanmış  durumda. Geçen  yıl  birlik  seçimleri  ve rekoltenin  az olmasından  dolayı  55 liradan açıklanan  ancak  kısa bir süre  için de 70 liralara  kadar güncellenen  üzüm  fiyatları  bu yıl  nasıl  olacak  merak  konusu.  TARİŞ'te 37 yıllık Ali Rıza  Türker  döneminin  sona  ermesi, yeni başkan Ferhat  Şen ve yönetimin üreticiye umut aşılaması çiftçilerin  TARİŞ'e olan güven  ve bakışını  yenilenmişti.

Geçen  zaman zarfında  yeni yönetimin seçimde  söz  verdiği  üzere  üreticiye 5 TL'lik avans vermesi  üreticide yeni yönetime  karşı  güven oluşturdu. Ferhat  Şen  başkanlığındaki yeni yönetimin  ilk kuru üzüm  fiyat açıklama  sınavına  az bir süre  kaldı.  Seçim öncesi  kuru üzüm  fiyatlarının hasat öncesi  açıklanması  gerektiğini  belirten  Başkan  Şen,  bu politikasını  başkan  seçildikten  sonra uyguladı.  Kuru üzüm fiyatlarını 1 Ağustos'ta açıklanacağını duyuran  birlik  Başkanı  Ferhat  Şen'in sıradaki  sınavı  ise  TARİŞ’in açıklayacağı kuru üzüm fiyatları olacak. 
Üretici yeni başkan ve yönetiminden oldukça umutlu. Üretici  geçmiş yıllarda  yaşanan  sorunların  yeniden  yaşanmayacağı  noktasında Ferhat Şen ve yönetimine inanmış  durumda.
Eğer ki 1 Ağustos'ta  açıklanan  rakamlar şuanki  piyasanın  altında  olur, üreticinin beklentisini karşılamaz ise yeni yönetimin yaklaşık 10 aydır çiftçi  üzerinde oluşturduğu tüm pozitif algısı tuzla buz olabilir.  Yeni TARİŞ yönetiminin ilk üzüm fiyatları sınavında nasıl bir performans sergileceği merak konusu. Ümit ederimki artan maliyetler son gelen elektrik zammı ve rekoltenin az olduğu bir dönemde üretici beklediğini alsın. Bu vesileyle açıklanacak fiyatların hayırlara vesile olmasını, çifçilerimizede bereketli bir sezon geçirmelerini temenni ediyorum.